Beklager, men det må en innsats til.

Da var det nye året allerede en liten uke gammelt. Og jammen meg så starter det som det sluttet… med fullt fokus på Covid 19- kjedelig, men nødvendig. Det er nok fokus på denne pandemien i aviser og tv, så jeg skal selvfølgelig skrive om noe helt annet- nemlig mat, endring, trening og motivasjon. Pluss at jeg er litt irritert…

Klassisk

Nå har jeg lest mange overskrifter, avis artikler, IG annonser om vekt og trening i det nye året. Det er jo like sikkert som raketter på nyttårsaften, at det blir skrevet om kosthold, trening og vektnedgang i januar. Det er nytt år, nye muligheter, og kan være starten på en endring for de som har lyst eller trenger det. Jeg mener jo det er akkurat det samme når en begynner. Om det er jul eller sommerferie, det viktige er at en begynner når en føler en trenger det, og tenker på det hver dag. Det gir en jo bare masse dårlig samvittighet og gå og vente.

Jule SMS

Jeg fikk en mail av en dame rett før jul. Hun bare måtte gjøre noe-NÅ. Jeg laget kostplan sammen med henne, og hun begynte midt i november, rett før julebord, julemat og småkaker. Jeg fikk SMS rett over jul, da hadde hun gått med 9 kg på 6 uker!!!!! Hun har da fulgt kostplan( og vel så det) men likevel spist og kost seg i julen. Alt er mulig om en vil det nok, og er motivert. Det er faktisk det eneste som er viktig.

Provsert

Jeg kjennet jeg blir provoser av nesten alt jeg har lest om dette temaet nå etter jul. Det skrives :» gå ned i vekt uten diett og trening» » ikke tro på diettene» «ned i vekt uten endring» «tenkt deg ned i vekt» osv

Beklager

Du må faktisk gjøre en endring. En går ikke ned i vekt uten å spise mindre enn en forbrenner- sånn er det bare. Akkurat som at en ikke blir i bedre form av å sitte i sofaen:)

MEN

Endringen trenger ikke være veldig stor. Veldig ofte dukker det opp ting som klienten alltid har spist, alltid har tenkt er sunt osv. Kanskje har frokosten vært for stor, sånn at en kommer skjevt ut allerede kl 08 på morgningen. Kanskje spiser en for lite på jobb, så en kommer hjem alt for sulten til middag. Det er her vi i fellesskap setter opp rett mengde mat- til akkurat din kropp og ditt aktivitetsnivå. Selvfølgelig med mat du liker.

Oppmøte eller mail

Jeg tar imot klienter fra tirsdag 12/1-på kontoret med god avstand. Eller vi tar gjennom gang på telefon og du får kostplan på mail, om det føles best i disse tider.

r-jun@online.no eller 907 907 69 eller på facbook

Ragnhild